RG

- Rytmisk gymnastikk


Del på Facebook

Info om påmelding finner du lengst ned (på mobil) i menyen til høyre (på pc). 

Nivå inndelingen: 

Screenshot 2023-01-26 at 13.16.56.png

Alle partiene på RG er åpen ved ledig plass, nivåene er basert på antall dager en ønsker å trene. Gymnastens motivasjon og treningsvilje avgjør hvilke parti en skal velge. 

RG i Ålesund består av perlepartiet for de minste, og fire nivåer;

Nivå 1; Perleparti

Vi har parti for barn i alderen 4-6 år på rytmisk gymnastikk, et parti på Ellingsøya og et i Larsgården! Her har vi små treningsgrupper og et hyggelig miljø der barna får danse, prøve RG-apparater, turne og utfolde seg til musikk. 

Nivå 1; RG - SKOLE 1 dag 1 - 4. kl 

RG- SKOLE er for jenter som er nybegynnere. Partiene gir en innføring i idretten, og gir alle muligheten til å prøve rytmisk gymnastikk. RG er en idrett som passer alle nivå og aldre. Basistrening som styrke og bevegelighet vil være en del av treningen, i tillegg til bruk av RG redskap og bevegelse til musikk. Gymnastene i dette partiet vil bli en del av en gruppe som har oppvisning sammen, kalt tropp. De deltar på konkurranser og oppvisninger i Ålesund, Sykkylven og Ulsteinvik. Partiene er for jenter i alderen 1 - 4 kl. 

Nivå 1; RG skole 2 dager (5 - 6. kl )

Som beskrevet under på Nivå 2, dette nivå 2 partiet går som nivå 1 for 5 - 6 kl. 

Nivå 2; RG - SKOLE 2 dager 1 - 6. kl

RG- SKOLE nivå 2 er for jenter som ønsker litt mer utfordring. Partiene gir en innføring i idretten, og gir alle muligheten til å prøve rytmisk gymnastikk. RG er en idrett som passer alle nivå og aldre. Basistrening som styrke og bevegelighet vil være en del av treningen, i tillegg til bruk av RG redskap og bevegelse til musikk. Gymnastene i dette partiet vil bli en del av en gruppe som har oppvisning sammen, kalt tropp. I tillegg vil de få et individuelt program som de kan ha oppvisning med alene eller i små grupper.  De deltar på konkurranser og oppvisninger i Ålesund, Sykkylven og Ulsteinvik. Partiene er for jenter i alderen 1 - 6 kl. 

Nivå 2; Rekrutt 11 - 12 år (5 - 6. kl)

Rekrutt nasjonal er parti er for de jentene som ønsker å trene mer bevist RG. Dette er partier som passer bra for gymnaster som etterhvert ønsker å konkurrere og/eller for de som holder på med flere fritidsaktiviteter og vil kombinere de sammen med RG. Gymnastene øver på individuelle program og kan delta på tropp. 

Nivå 3- 4; Minirekrutt (1 - 4. kl) 

Her krever det at en er motivert og interesse innen RG. Vi har parti fra 1 kl. og alle aldersgrupper eldre. Partiene her blir delt opp etter nivå, alder og interesse. Det er et minimum på 2 treninger i uken. Gymnastene konkurrerer både i kretsen, nasjonalt og internasjonalt som individuell utøver og/eller tropps gymnaster. 

Treningslokaler 

RG gruppen trener i forskjellige haller;

Larsgårdshallen  Består av både en idrettshall og en speilsal. Vi bruker hovedsakelig idrettshallen. Gode parkeringsmuligheter utenfor hallen.  Adresse: Larsgårdringen 12, 6009 Ålesund 

Turnhallen Noen av gruppene trener også i turnhallen som er hovedhallen til foreningen. Vi bruker lillesalen i kjelleren. Inngang på fremsiden. Begrenset med parkeringsplasser, men det finnes plasser i sonen rundt hallen. Adresse: Fjelltunvegen 6, 6007 Ålesund 

Ellingsøy Idrettshall Består av både en idrettshall og en speilsal. Vi benytter oss av begge lokalene. Det er gode parkeringsmuligheter utenfor hallen.      Adresse: Storfarvegen 213, 6057 Ålesund

Screenshot 2023-01-26 at 13.43.05.png